dimarts, 23 de gener del 2018

No ho intentis amb el teu mòbil (II)

Les càmeres fotogràfiques solen capturar satisfactòriament la majoria de situacions quan disparem en algun dels modes automàtics. Malgrat això, poden graduar de forma incorrecte en els supòsits de fort contrast entre dues zones dins d'enquadrament. Mireu aquesta foto:



Quasi la mitat  de la imatge està dominada pel cel i l'altra mitat és el camí per on estem caminant. La càmera, automàticament equilibra la llum, però li afecta la intensitat del cel i ens fa una foto molt més clara del que desitgem. No és la foto que voldríem guardar. Per tant, alguna cosa haurem de fer. Amb les càmeres tenim varies opcions. Comprova si alguna està disponible a la teva.




1.-La teva càmera té aquest botó? Doncs prement-lo i girant el selector podràs modificar l'exposició al teu gust. Apareixerà al visor o a la pantalla un avís per recordar-te que tens l'exposició modificada.



2.- Si la teva càmera disposa de l'opció manual, mira l'exposició que et mostra en automàtic (has de tenir activada la informació (i)), canvia a manual i basant-te en l'exposició automàtica, tanca dos diafragmes o augmenta la velocitat en dos esglaons. Per exemple: en automàtic el visor t'informa que estas disparant a 250 de velocitat i 11 de diafragma. Canvia a manual i augmenta la velocitat a 1000 o tanca a diafragma 22. Atenció: només una de les dues!. Una vegada capturada la imatge, visualítza-la i si cal rectifica al teu gust, augmentant o disminuint l'exposició.
 
3.- Si la teva càmera no té cap de les opcions anteriors encara ho pots solucionar: Aixeca la càmera cap al cel. Veuràs que el visor s'enfosqueix ja que hi ha molta més llum.

En aquesta posició, prem el disparador fins a mitat de recorregut i sense deixar-lo anar, baixa-la novament a la posició d'enquadrament desitjada i dispara.

Ara la fotografia s'assembla més al que veiem realment. Fins i tot el cel ha recuperat el color blau.

Aquesta opció també pots aprofitar-la encara que la teva càmera disposi de les opcions anteriors ja que és molt més ràpida. Has de tenir en compte però, que si la teva càmera és rèflex, el disparador a mig recorregut, normalment només bloqueja l'enfoc. (configurable). En aquest cas hauràs de prémer el bloqueig de l'exposició [AE-L] metre estas mirant el cel.


Has provat de fer fotos a la lluna o a un castell de focs? Aquests seran alguns dels temes dels que tractaran els següents articles. Si t'interessa, a partir d'ara pots fer-te seguidor d'aquest blog. I si coneixes a algú que li pugui interessar, t'agrairà que el comparteixis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada