divendres, 19 de gener del 2018

No ho intentis amb el teu mòbil (I)




L'enfoc selectiu.


Avui, quan la majoria de les fotografies es fan amb el mòbil, toca reivindicar els avantatges de les càmeres:
- Els mòbils no tenen zoom òptic. Les càmeres si.
- Els mòbils no permeten seleccionar l'enfoc. Les càmeres si.
- Els mòbils no permeten corregir l'exposició*. Les càmeres si.
- Els mòbils no permeten seleccionar manualment la sensibilitat. Les càmeres si.
- Els mòbils no tenen opcions de flash. Les càmeres si.
- Etc.



* Excepte molt alta gamma.

A l'article d'avui us mostraré com seleccionar allò que volem enfocar d'entre tot el que tenim dins l'enquadrament. Mira aquesta primera foto. És la foto que volem fer. Els glans enfocats i el pi del fons desenfocat.



En canvi la càmera s'entesta en fer aquesta altra.




Com ho podem solucionar?. Molt fàcil!. Sigui quina sigui la càmera que tinguis, el disparador té dues posicions: a la primera a mitat de recorregut, s'activen tots els sensors de mesura, entre ells l'enfoc; i a la segona, prement a fons ens fa la captura. Suposem que la teva càmera, com la majoria de compactes i super-zoom mesura l'enfoc al centre del visor. Simplement situa la part de l'escena que vols tenir enfocada al centre -en aquest cas els glans- i prem el disparador fins la mitat.

La càmera enfocarà aquesta part. Sense deixar anar el disparador, corregeix l'enquadrament desitjat girant la càmera i prem fins el fons. Si la teva càmera disposa de varis punts d'enfocament ja no cal aquest moviment: Només has de seleccionar el punt d'enfoc on està la part que vols enfocar.



Important: Les càmeres bridge i rèflex disposen de varis modes d'enfoc. Has de seleccionar la posició "S", ja que la posició "C" és per escenes en moviment i està corregint constantment. Aquestes càmeres disposen d'un luxe com una casa: l'enfoc manual "M", amb el que podràs seleccionar a la mil·lèsima. Com deia el filòsof: “No hase falta desir nada más”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada